ונטוזה לזכוכית
ונטוזה, שהיא המילה הספרדית של “משאבה”, היא מכשיר העובד עם גלגלי שאיבה שמצמידים את עצמם לזכוכית ועל ידי וואקום חשמלי מאפשרים יכולת הרמה של הזכוכית לגובה. במכשיר הונטוזה משתמשים להנפת זכוכית לגובה קבלני ביצוע.
העיצובים האדריכליים המודרניים של מבני המסחר והמשרדים, מציבים בפני קבלני הביצוע אתגרים. אחד מהם, הוא הנפת זכוכית לגובה. מגדלים רבים נבנים בעיצוב בו הקירות עשויים מחלונות זכוכית או וטרינות גדולות ומסיביות ובדיוק בשביל זה חברת אלעזר הובלות ומנופים כאן בכדי להעניק לכם מענה לצורך הנפתם של משטחי הזכוכית הללו. אנו מתמחים בהנפת זכוכית בעזרת ונטוזה לכל סוגי הזכוכיות ובפריסה ארצית!
לקבלת הצעת מחיר משתלמת במיוחד, התייעצות, מידע נוסף או שאלות תוכלו לחייג אלינו >> 052-4487380
⭐ נשמח לסייע לכם ⭐
בוודאי שמעתם על פרויקטים של תמ”א 38 נכון? תנופת הבניה המסיבית של מגדלי מגורים ומסחר בארץ? יזמים רבים מוציאים לדירות ולשטחי המסחר המתחדשות במסגרת הבנייה, מרפסות שמש עם דלת זכוכית רחבה. ולכן, יש צורך להניף את דלתות הזכוכית אל המרפסת. לפעמים, יש צורך להניף זכוכית לגובה של עשרות מטרים כאשר יש צורך לצפות את הבניין כולו בזכוכיות. לכן, פותח מכשיר מיוחד באמצעותו אפשר להניף זכוכית לגובה. למכשיר יש גלגלי יניקה הנצמדים אל המשטח והפעולה הזו נקראת בשם הנפת זכוכית ונטוזה.
כמה גלגלי יניקה קיימים במכשירי ונטוזה?
ישנם מכשירים שונים של ונטוזה, עם מספר גלגלים שונה. בכל סוג של ונטוזה, כמות הגלגלים משתנה לפי יכולת ההרמה של המכשיר. ככל שהמכשיר מרים זכוכיות גדולות יותר, כך יש צורך ביותר גלגלים. יש מכשירים עם 2 גלגלי יניקה, ואף מכשירים של 6 גלגלי יניקה, המכונים “עכבישים”. גלגלי הונטוזה עשויים מרפידות יניקה עשויות גומי קשיח, והצמדות הזכוכית אליהם נעשית בגלל הוואקום החשמלי שנוצר בין דופן הזכוכית לגומי הקשיח, אולם יש פחות חשיבות למספר הגלגלים, אלא למרחקים בין הגלגלים השונים. למשטחים גדולים, יש צורך לחבר ונטוזה עם מרחקים גדולים יותר בין הגלגלים.
איך מתבצעת ההרמה של הזכוכית באמצעות הונטוזה?
ישנם 2 שיטות להניף זכוכית באמצעות ונטוזה. השיטה הראשונה, נעשית באופן ידני. הפועלים מניחים את הגלגלים על משטח הזכוכית, ואוחזים היטב בידיות. שיטה זו משמשת להעברה בטוחה של משטחי זכוכיות קטנים ממקום למקום באותו מפלס. השיטה השנייה- היא הרמת הוונטוזה באמצעות מנוף והיא השיטה בה אנו חברת אלעזר מנופים מתמחים. הזרוע תניע את הכבל עם הונטוזה בצורה אופקית ישרה. הוואקום שבגלגלים משמש בדומה לשואב אבק. וכך המשטח “נשאב” בצורה חזקה אל תוך גלגלי היניקה ונצמד בצורה הרמטית אל הזכוכית. השאיבה מתבצעת בצורה חזקה, כך שגם הנפה באוויר לא תפיל את משטח הזכוכית. את המשאבות שבתוך הגלגלים, מפעילים באמצעות שלט רחוק.
אולי גם יעניין אתכם:
הנפת זכוכית בוואקום
הובלת מבנים
הובלות עם מנוף זרוע
עכביש קטן למשטח זכוכית גדול.
היופי במכשיר הונטוזה, הוא שעכביש קטן עם גלגלים, יכול להחזיק משטח גדול. הכוח של חיבור הוואקום אל הזכוכית, מחזיק היטב משטח זכוכית ענק כאשר הוא מונף מעלה על ידי מנוף. אך ידית אחת קטנה עם גלגל, יכולה להקל מאוד על נשיאת משטח זכוכית גדול. מה הסוד של צורת העכביש של מכשיר הונטוזה? בצורה זו, הגלגלים מפוזרים על המשטח בצורה שווה, ומסוגלים לשאת עומסים גדולים. לפעמים, מספיק עכביש לא גדול של 6 גלגלים, להרמת משטח זכוכית הגדול פי 4 משטח העכביש.
חיבור ידיות ונטוזה אל מוטות.
יש מכשירי ונטוזה עם צורה מובנית מראש. אולם אפשר לקנות מוטות ברזל ארוכים, ולחבר אליהם גלגלי ונטוזה בודדים. כך, אפשר ליצור רצועות ארוכות מאוד של גלגלים, המתאימים למשטחי זכוכית גדולים במיוחד. יש לזכור, שחיבור רעוע ולא נכון של הגלגל למוטות, עלול להביא למצב בו המוטות והגלגלים נופלים באוויר. ואז, הזכוכית נשמטת ומתנפצת על הקרקע. ולכן, לא ניקח כל קבלן לביצוע חיבור גלגלי ונטוזה למוטות. יש לקחת חברה מנוסה ביותר בכל סוגי הפרויקטים של הנפת זכוכית.
היתרונות של שימוש במנוף להנפת ונטוזה.
המנוף להנפת ונטוזה, חוסך עבודה לצוות כח אדם. המנוף מכוון את הזכוכית למקומות מדויקים אליהם קשה להגיע באמצעות כיוון ידני בלבד של המשטח. בדרך כלל- מספר פועלים יאחזו במשטח הזכוכית כאשר מנוף הונטוזה מניף אותו אל הפתח בו יונף. הפועלים ימקמו את משטח הזכוכית בתוך המסילה. המנופים יכולים להעלות משטחים השוקלים עד 2000 ק”ג. המנוף יכול להטות את משטחי הזכוכית עד לזווית של 90 מעלות, ולסובב את משטחי הזכוכית בסיבוב של 360 מעלות.
ידיות של ונטוזה להרמת אריחי קרמיקה ומשטחים נוספים.
הונטוזה בעיקרה משמשת עבור הנפה של זכוכיות כבדות במיוחד לקומות גבוהות אך לא רק! ישנם מקומות בהם מרצפים במשטחי קרמיקה גדולים במיוחד ולכן יש צורך בפתרון הנפה של אריחי הקרמיקה לגובה רב. חלק מהפועלים המשתמשים בטכנולוגיות מתקדמות, ירימו אריחי קרמיקה גדולים באמצעות ידיות ונטוזה. הפועל אוחז בידית של הגלגל. משטח הקרמיקה צמוד היטב לגלגל. הפועל לא מרגיש מאמץ פיזי קשה כאשר הוא אוחז בידית הונטוזה. לאריח קרמיקה קטן מספיק ידית עם גלגל אחד. אולם לאריחי קרמיקה גדולים יותר, יש צורך בידיות אליהם מחוברים 3 גלגלים. באמצעות השימוש בידית, אפשר לחסוך בכוח אדם. במקום ש2 או 3 פועלים יישאו משטח קרמיקה גדול, יכול פועל אחד לאחוז בידית, ולשאת את המשטח. גלגלי הוואקום, יכולים להיצמד למשטחים העשויים מחומרים חלקים המאפשר היווצרות וואקום מוחלט.
מתי לא כדאי לבצע הנפת זכוכית?
בשביל ביצוע פרויקט הנפת זכוכית באמצעות ונטוזה, יש צורך בתנאי מזג אוויר מתאימים. לא מומלץ לבצע את ההנפה בעת שיש רוח חזקה מדי. הרוח עלולה להסיט את הכבל עם הונטוזה, לכיוונים לא רצויים. אם ישנם רוחות עזות ביום בו הוזמן המנוף להנפת זכוכית- הרוחות עלולות להזיק למשטח הזכוכית ולמנוף ההרמה. לכן, יש לוודא היטב מהו מזג האוויר הצפוי כאשר אתם מזמינים שירות הנפת זכוכית. לא מומלץ להזמין את השירות כאשר יש בחוץ חום קיצוני של יותר מ42 מעלות, משום שטמפרטורות גבוהות, מזיקות לגלגלי היניקה.
עושים סדר בשימוש בונטוזה להנפת זכוכית ומשטחים נוספים.
אפשר באמצעות ונטוזה ומנוף להניף זכוכית בכל משקל ולכל גובה. חשוב לבחור את סוג המנוף המתאים. יש גבהים בהם אפשר להשתמש במנוף המתבסס על ציר אנכי שעולה ויורד. לעומת זאת, ישנם מצבים וגבהים בהם יש צורך להשתמש במנוף עם זרוע רגילה, הנעה ישר ואלכסון. אפשר גם לשאת משטחים באופן ידני באמצעות חיבור ידית אחת. אמנם, השימוש הנפוץ ביותר בונטוזה הוא להנפת זכוכית, אך אפשר להניף באמצעות ידיות אלו גם משטחים אחרים. בשביל שההנפה תיצלח בצורה הטובה ביותר, צריך תנאים מתאימים של מזג אוויר. ביצוע הנפת זכוכית ביום בו יש רוחות חזקות בצורה קיצונית, עלול לפגוע במשטח הזכוכית ובמנוף. כדי שמשטחי הזכוכית יגיעו בבטחה ליעדם, חובה לבחור בחברה להובלות ומנופים המקצועית ביותר אשר מומחית בהנפת זכוכיות ולה ניסיון רב בהנפה מסוג זה.